Polonia w Corby
Pycha ale kartofle i makaron w jednej zupie razem? Ja ogonowa z torebki jem z grzankami
U mnie znow pomidorowa, niestety dzieci jedza tylko rosol i pomidorowa, wiec srednie mam tutaj pole do popisu . A na drugie ja z mloda mamy ruskie pierogi, Cypisek spaghetti, a Rumcajs ziemniaki z kefirem
Offline
biedronka, to takie zupy "bloku wschodniego" ja też tak gotuję - grzybową, grochową, wielowarzywną czasem i mimo że łyżka staje dęba to oczywiście + chleb do tego - dlatego tylko jedno danie
Offline
zgaga, szatkujesz drobno pieczarki, paprykę + szczypiorek, natkę (jak lubicie) i czosnek - mieszasz z miękkim masłem i odrobiną wiórek z żółtego sera - taką masą nadziewasz pierś - wykałaczka, i do panierki
Offline
Wypróbowanego specjalnie nie mam, jak mam ochotę nadziewać to robię to tym, co mam właśnie w lodówce. Moja koleżanka smaruje tylko serkiem filadelfią i zwija w rulonik, panierujew też oczywiście. Ja nie próbowałam jeszcze.
U nas młoda kapusta dzisiaj... tylko trzeba ją jeszcze zrobić.
Ostatnio edytowany przez pycha (2012-08-31 11:36:23)
Offline
Ja panieruję i smażę normalnie na patelni bo lubimy tak najbardziej, ale proponuję takie piersi wsadzić do woreczka i upiec (można troszkę wierzch masełkiem/oliwą posmarować) - będą pachnące i soczyste i mniej kaloryczne
Offline