Polonia w Corby
Już się robi szefuniu...
A więc surowe kartofelki kroimy w dość grubą kostkę lub plastry. Należy je tylko zagotować w osolonej wodzie. Następnie odlewamy je i przekładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy trochę masełka i posypujemy przyprawą do kurczaka knorr - złocistą. Przykrywamy folią aluminiową i do piekarnika na ok. 1h w 180 stopnia. Bardzo proste, zapewniam.
Schab (w całości) należy przyprawić dzień wcześniej w ulubionych przyprawach:) Gotowy zamarynowany schabik smażymy z każdej strony na rumiano na oliwie i masełku. Gdy jest dobrze zrumieniony wrzucam cebulkę w kostce. Gdy cebula się zeszkli podlewam wrzątkiem i duszę na małym "ogniu" pod przykryciem prze 1,5h. Przed podaniem kroję na cienkie plastry i polewam sosem który powstał z duszenia mięsa. Smacznego wszystkim zainteresowanym
Biedronka, zadowolona???
Offline
ja schab w całości bez kości kupuję w Netto, a pro po to okropna wyprzedaż w Netto, wczoraj normalnie po 0.49 - 0.99 kupę rzeczy można było kupić, dzisiaj dołożyli znowu towar do wyprzedaży
Offline
Miko , patelnia tez moze byc stara a kask jest na glowe a nie na rower
Zartowalem oczywiscie.
Ps. A i tak Ci nie wierze, ze patelnia byla za 0,99
Offline