Polonia w Corby
Wrzucam mięcho do gara, oleju trochę, pieprz, czosnek i cebula (granulowane), papryka, warzywko, przyprawa i ... na kuchence. Najpierw ostro, potem zmniejszam i trochę podlewam wodą i się dusi. Jak się rozwala - znaczy, że już kruche, wyłączam
Akurat tak robiłam wczoraj, ale za każdym razem dodaję inne przyprawy, czasem marynuję, czasem robię w worku... Zresztą Pycha - już nie masz kogo pytać o kulinaria, tylko mnie? Hahaha
Offline
Ale, ale Karaho, napisałaś, że miałaś pieczeń, a ja uwielbiam pieczenie( muszę spróbować tą Biedronki z mięsa mielonego i z jajem w środku). A ty to mięso w jednym kawałku dajesz do gara, czy w kostkę jak na gulasz?
Offline
Akurat miałam schabowe pokrojone na kotlety - wrzuciłam zamrożone - rozmroziły się w garze Ale jak mam w całości, to robię w całości i rozwalam na nierówne kawałki w trakcie duszenia / pieczenia (zależy czy robię w piekarniku, czy na kuchence)
Offline