Polonia w Corby
zgaga, dobrze myślałaś - schab po zbójnicku to schabowy (panierowany) z takim mocnym czosnkowym nadzieniem - ubija się na cienki kotlecik, tak żeby nie pokaleczyć, nakłada nadzienie i składa na pół, później się panieruje
Offline
pycha, chodziło mi że coś gdzieś dzwoniło
ale żem się obżarła że szok! - naprawdę polecam udziska od rzeźnika w Kett. zajeb. się pieką i zaj. smakują - ja to już dziękuję za wszelkie kurczaki supermarketowe
Offline
Nic nie miałam na obiad, a taki piękny boczek był w Morrisionie to zrobiłam duszony z cebulką w mocno paprykowej zalewie, ziemniaki, modra - ale teraz frykasy, cukinia smażona a`la schabowy
Offline
Miko, boczek w mocno paprykowej zalewie? Brzmi ciekawie, więc jak to robisz?
U mnie jednak wygrał tradycyjny sposób na pierś kurzą, bo Stokrotka w innej postaci by nie ruszyła, a jak już rozbełtałam jajo to poszłoooo.
Offline
A ten boczek? tradycyjnie - obsmażam na patelni, jak podrumieniony dorzucam cebule ze dwie na patelnię mięsa i ze 3 - 4 ząbki czosnku, chwilkę jeszcze smażę i do garnka zalewam wodą, ziele, liście, pieprz, bulion, papryka słodka - duuużoooo i się pyrtoli bo boczek lubi się pogotować
Offline