CORBY

Polonia w Corby

Ogłoszenie

Przypominamy.

Użytkownicy zarejestrowani a nie mający na swoim koncie żadnych postów, będą automatycznie usuwani po 28 dniach od chwili zarejestrowania. Spowodowane jest to troską o zachowanie prywatności Forumowiczów aktywnych. Za utrudnienia przepraszamy.

Od dnia 8.10.2011 dostęp do For "Rozmowy o wszystkim i o niczym" oraz "Rodzinnie" mają użytkownicy posiadający na swoim koncie 50 lub więcej postów.

#106 2009-02-28 07:27:19

karaho

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 7071
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

pycha napisał:

A może zacznij zarabiać tym chlebkiem???

Hehe, musiałabym zaopatrzyć się jeszcze w kilka maszyn do pieczenia, bo jedno takie posiedzenie trwa 3 godziny A poza tym - nie mam miejsca na kolejną "ozdobę" do kuchni - chłop by mnie chyba wygnał z domu tłukąc rogalką po głowie

Offline

 

#107 2009-02-28 07:28:40

karaho

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 7071
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

A teraz - poproszę o pomysł na szybki sobotni obiad. I łatwy. Ale smaczny . I nie schabowe ...
Dziękuję

Offline

 

#108 2009-02-28 08:00:16

miko

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 9991
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

może jakiś makaronik z jakimiś grzybowym sosikiem ???


Trzech nas w jednym ciele - anioł, diabeł i ja.

Offline

 

#109 2009-02-28 10:06:33

unicorn

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-18
Posty: 3290
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

Karaho,co to jest "rogalka"?

Offline

 

#110 2009-02-28 10:31:00

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

Ja robię dziś spaghetti, kupiłam gotowy sos z Łowicza w Kubusiu, więc będzie na pewno szybko.


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#111 2009-02-28 10:49:51

unicorn

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-18
Posty: 3290
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

A ja jeszcze nie wiem co dziś robię:P
Jakoś na nic nie mam natchnienia,a tu i zupy nie ma i drugiego,więc gary mnie pewnie nie miną:(
Szczawiowa(jajeczkowa,jak mówi moja Kropka)się mi skończyła,a myślałam,że jeszcze na dziś mi wystarczy:(
U mnie tez dziś będzie coś bardzo szybkiego:)
W końcu chłopu należy się jakiś obiad po 12 godzinach tyrania...

Ostatnio edytowany przez unicorn (2009-02-28 10:50:45)

Offline

 

#112 2009-02-28 15:06:04

karaho

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 7071
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

miko napisał:

może jakiś makaronik z jakimiś grzybowym sosikiem ???

Cudnie, dzięki!!!!!!! 


Rogalka to taki przyrząd kuchenny drewniany do mieszania (jak mówi moja mama - do rozpyrtania ) np. ciasta na naleśniki. Ma na końcu taką śmieszną gwiazdkę (zwał jak zwał)... Wkłada się ją (rogalkę, a dokładniej rączkę) między dłonie i się roluje. I już Nie pamiętam właściwej nazwy, więc używam tej

Offline

 

#113 2009-02-28 22:20:55

unicorn

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-18
Posty: 3290
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

Karaho,dzięki za wyjasnienie:)
Zawsze zastanawiałam się jak się ten przyrząd nazywa:)
a ja myślałam,że to może po śląsku jest wałek:)

Offline

 

#114 2009-02-28 22:30:07

biedronka

Admin

Zarejestrowany: 2009-02-09
Posty: 7987
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

A ja ciasto na nalesniki rozrabiam robotem kuchennym


http://lbyf.lilypie.com/4lCrp1.png
http://lbyf.lilypie.com/ungOp1.png

Offline

 

#115 2009-02-28 22:32:12

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

Po spaghetti zostały tylko brudne gary:) Chyba smakowało moim gościom, bo zostawiły puste talerze:)


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#116 2009-02-28 23:14:07

karaho

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 7071
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

unicorn napisał:

Karaho,dzięki za wyjasnienie:)
Zawsze zastanawiałam się jak się ten przyrząd nazywa:)
a ja myślałam,że to może po śląsku jest wałek:)

Wałek to wałek - po śląsku też (chyba )

Offline

 

#117 2009-02-28 23:15:39

karaho

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-10
Posty: 7071
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

Nie, sorry - po śląsku wałek to NUDELKULA

Offline

 

#118 2009-03-01 09:42:45

unicorn

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-18
Posty: 3290
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

biedronka napisał:

A ja ciasto na nalesniki rozrabiam robotem kuchennym

Biedronka ja zawsze tak robię,inaczej nie potrafię,bo robią się grudy:D

Offline

 

#119 2009-03-01 11:06:42

pycha

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-21
Posty: 11141
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

No a jak inaczej jak nie mikserem? Co prawda mój teść ciasto na biszkopt nawet uciera ręcznie, zwykłą łyżką stołową lub specjalnym wałkiem. Ciasto mu super wyrasta:)


http://lbyf.lilypie.com/TnIw.pnghttp://lb2f.lilypie.com/M3pV.png

Offline

 

#120 2009-03-02 11:19:37

unicorn

Fanatyk

Zarejestrowany: 2009-02-18
Posty: 3290
Punktów :   

Re: Gotowanie i takie tam...

pycha napisał:

Po spaghetti zostały tylko brudne gary:) Chyba smakowało moim gościom, bo zostawiły puste talerze:)

Oj Pycha,Twoje spaghetti było pycha:)Jakbym była u siebie to bym normalnie talerz wylizała:D

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora